Renate van Eijck (leerkracht groep 5/6 en master leren innoveren)

Renate is sinds augustus 2015 werkzaam bij ons op school. Voor die tijd was zij werkzaam op School B in Steenwijk als bovenbouwcoördinator, ict’er en leerkracht groep 7. Renate heeft veel ervaring binnen het Dalton onderwijs. Haar passie ligt op het gebied van ICT en onderwijs. Ook vindt ze het erg belangrijk dat een kind zich prettig voelt in de klas. Net als de sfeer in de klas. Is deze goed, dan komt het werken ook beter uit de verf.

Dit schooljaar volgt Renate de masteropleiding leren en innoveren. Daarvoor is ze 1 dag per week op de katholieke Pabo in Zwolle. Ze vindt het erg leuk om gymlessen en handvaardigheid- /tekenlessen te geven. Willen jullie nog iets weten, de deur staat altijd open!

Esther ten Hove (leerkracht groep 7/8 en Intern Begeleider)

Juf Esther is in 2005 afgestuurd aan de PABO. Zij is toen als leerkracht begonnen op een dorpsschool in Kallenkote. Hier stond zij voornamelijk voor groep 1 t/m4. Vanaf augustus 2010 is zij werkzaam op De Voorpoort. Daar is zij begonnen in groep 7 en groep 2. Op dit moment werkt zij in groep 7/8. In deze groep ligt haar passie. De jongvolwassenen begeleiden in hun ontwikkeling en ze laten groeien naar de toekomst. Wat zij ook erg belangrijk vindt is de sfeer in de groep. Een kind kan zich pas ontwikkelen wanneer het zich veilig en vertrouwt voelt. Daarom geeft juf Esther vol enthousiasme Kanjertraining en is veel bezig met complimenten in de klas.
Naast het lesgeven is juf Esther ict-coördinator. Speelt zij al jaren mee in het onderwijzerstoneel, waar zij met veel plezier op het podium staat. Zij vindt het dan ook erg leuk om met het Voorpoorttheater bezig te zijn of de musical.
Kinderen kunnen op verschillende manieren hierin hun talenten laten zien.

Frederica Broersen (leerkracht groep 5/6 en daltoncoördinator)

Juf Frederica werkt al 20 jaar part-time op de Voorpoort. Momenteel werkt zij in groep 1/2.
Haar passie ligt bij aardrijkskunde en rekenen, en ze geeft met plezier de Kanjertrainingslessen. Juf Frederica gaat elke keer met enthousiasme naar school, om de kinderen weer uitdagende lessen te geven, en ze vindt het belangrijk dat kinderen zich thuis en welkom voelen bij haar in de klas.
Ook is ze daltoncoördinator.
Ze vindt het prettig om met enthousiaste collega's het Dalton-concept steeds
beter neer te zetten binnen ons onderwijs. Hiermee willen wij de kinderen
iets extra's meegeven in hun schoolloopbaan.
Wilt u hier iets meer van weten?
Neem gerust contact op met juf Frederica.

Helma Warnders (gedragsspecialist/kanjer- en pestcoördinator en leerkracht groep 3/4)

Juf Helma Warnders is vanaf augustus 2012 werkzaam bij ons op de Voorpoort. De Voorpoort is een middelgrote school en dat is wat goed bij juf Helma past. Zij houdt van persoonlijk contact met alle kinderen en hun ouders.
Voordat Helma bij ons op school kwam heeft zij op een heel klein schooltje gewerkt. Daar deed zij speciale leerlingbegeleiding (denk aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum maar ook kinderen met een taal/spraak stoornis of een lage intelligentie) ze gaf ook les aan groep 5 t/m 8. Al die leerlingen werkten op hun eigen niveau en op hun eigen tempo.
Ook bij ons op de Voorpoort zorgt juf Helma voor enkele leerlingen met extra zorg. Daarnaast is zij wisselend werkzaam in groep 3/ 4. Bij deze onderbouw groepen voelt zij zich goed thuis. Juf Helma haar passie is creatief bezig zijn e goed mee uit de voeten. Voor groep 3 en 4 ligt voor juf Helma echt de nadruk op lezen, rekenen en taal. Maar ook daar zorgt zij voor de creatieve activiteiten. Samen de school gezellig en sfeervol maken vindt zij belangrijk.

Marcel van Laar (directeur)

Marcel van Laar is sinds augustus 2017 directeur van onze school. Hij werkt met veel plezier op 2 openbare scholen van stichting Op Kop.
Marcel is op wisselende dagen op de Voorpoort aanwezig.